GARDINER

Fönsterinredning är viktigt för inredningen i ett rum och gardiner hjälper till att skapa den miljö som ni eftersträvar.

Med gardiner uttrycker ni er stil, den kan vara modern, traditionell, retro, ombonad eller ljus och luftig.
Tibrings hjälper er att välja tyg, mönster, design och en upphängning som passar er stil och som har den funktionalitet som ni behöver.

Behöver ni gardiner som bara skall vara gardiner och skapa en trivsam miljö eller har ni behov av mörkläggningsgardiner, solskydd, avskärmning eller ljuddämpning så kan Tibrings leverera det ni önskar.

Veckbandslängd

Veckbandsgardiner är en klassisk gardinmodell, på baksidan av längden sitter ett veckband för fingerkrokar. Fingerkrokarna används vid upphängning. Veckbandslängder har snyggt fall och är lämpliga för hängande gardiner och kappor, vi rekommenderar Elite-skena till denna modell.

Wave gardin

Wave gardiner ger en stilfull och elegant veckning i S formade kurvor.
Dom används med fördel som hängande gardinvåder eller som hela draperier för att täcka väggar och glaspartier

Veckningsgraden är ca: 100%

Vi rekommenderar U-skena eller Elite-skena. Kan även kombineras med panelskenan.

Ridåer

Ridåer och ridåbands gardiner sys med sk. ridåband. Denna variant av gardin används för tyngre och högre uppsättningar som ridåer till teatrar och i lokaler med högt i tak där man vill täcka in väggar för att få en varmare känsla.
Även här kan veckningsgraden på gardinen bestämmas av er som kund.
Ridåbansgardinerna levereras oftast med lindrag och motordrivna skenor.

Gardin med isydda glid

Detta är en annan typ av gardin, de isydda gliden ger många fördelar.
Med denna gardinmodell kan man använda hela tygets bredd i utdraget läge, dessutom så slipper man se krokar på gardinens baksida om man använder den som rumsavdelare eller mot glaspartier.

Öljettgardin

Öljett är en hålförstärkning av metall eller plast, öljettlängden har stora öljetter fastsatta i ovankanten. Öljettlängderna träs direkt på gardinstången och ger ett snyggt och stilrent intryck.
Öljettgardiner är lätta att dra för och kan med fördel sys i stadiga gardintyger, draperier gör sig mycket bra med öljetter.
Vi jobbar med tre olika diameter på öljetter, 8 mm, 20 mm och 40 mm, dessa finns i lite olika färger.

Panelgardiner

Panelgardiner kallas även för gardinvepor, slätgardin, skärmgardin eller japansk gardin, det är helt enkelt stilfulla smala raka gardinlängder.
Man kan fritt variera och kombinera mönstrade och enfärgade paneler och olika kvalitéer. Vanligtvis hängs dom i par med en mönstrad textil i främre spåret och en enfärgad textil bakom, de kan täcka hela fönstret eller endast som sidogardin.
Kombinera gärna era panelgardiner med veckade länder, längder med wave eller isydda glid.

Vi rekommenderar panelskena 2-5 spår.

Hissgardin

Hissgardiner kan göras i dom flesta gardintyger, mönstrade eller enfärgade: Vi använder oss av två system Kulkedja eller Lindrag.

Den ena varianten är med Lindrag, den andra med Kulkedja.
Max storlek i bredd och höjd på hissgardinen är beroende på den väv och funktion ni väljer.

SKRÄDDERI

Vi tillverkar våra egna markiser, per­sienner, rullgardiner, mörkläggningar och gardiner i vår fabrik i Tierp. På det sättet kan vi hålla högsta kvalitet på våra produkter och erbjuda snabba leveranser.

Vi har en egenkontroll på allting från sömnad till montering. Alla våra montörer är bekanta med hela processen. Vi har även ett stort lager av reservdelar.